Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

In urmatoarele zile, Comisia Europeana va emite decizia de intrerupere temporara a platilor pe POSDRU!

Directia Generala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale din cadrul Comisiei Europene a facut, astazi, o serie de precizari cu privire la derularea POSDRU.

Conform acesteia, in Raportul anual de control 2011, Autoritatea romana de audit a identificat unele deficiente majore ale sistemului de management si control al POSDRU, deficiente care se refera la procedurile de selectie a proiectelor si la cele de verificare de prim nivel.

Regulamentul pentru fondurile structurale prevede ca astfel de deficiente duc la intreruperea termenului pentru plata cererilor transmise de statul membru la Comisie pentru o perioada maxima de 6 luni.

Astfel, in urmatoarele zile, Directorul General al DG EMPL va emite o decizie de intrerupere a termenului de plata pentru cererile in curs. Intreruperea va fi ridicata de indata ce Autoritatea romana de audit confirma ca deficientele au fost remediate, conform prevederilor Regulamentelor pentru Fonduri structurale.

In precizarea transmisa de CE se arata ca autoritatea de management a luat toate masurile necesare in vederea remedierii problemelor semnalate, iar Autoritatea de audit va reanaliza situatia si va prezenta noul sau raport la Comisie cat de curand.

Intreruperea termenului de plata nu afecteaza implementarea proiectelor, pentru care AM-ul poate continua sa faca plati. Comisia este increzatoare ca autoritatile romane trateaza deficientele semnalate cu seriozitate si iau masurile ce se impun si ca acestea vor duce la o reluare a platilor inainte de expirarea celor sase luni prevazute de Regulament.

Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 85