Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

1.060 de note conceptuale depuse in cadrul apelului 2 pe Programul Romania-Ucraina-Republica Moldova

30 ianuarie 2012 a fost termenul limita de depunere a notelor conceptuale din cadrul celui de-al doilea apel de propuneri de proiecte pentru Programul Romania-Ucraina-Moldova.

Interesul manifestat de potentialii beneficiari din aria programului pentru cooperarea transfrontaliera in domeniile dezvoltare economica si sociala, infrastructura de frontiera, mediu, situatii de urgenta sau people to people, este impresionant, avand in vedere ca pana in prezent au fost primite si inregistrate la Secretariatul Tehnic Comun al Programului peste 1.060 note conceptuale, numarul acestora fiind in crestere ca urmare a primirii coletelor depuse prin posta.

In perioada urmatoare, un comitet de evaluare alcatuit din reprezentanti ai celor trei state, va evalua documentatia depusa si va selecta, in functie de punctajele obtinute, proiectele pentru care vor fi solicitate aplicatiile complete. Lista notelor conceptuale selectate se va limita la proiectele al caror buget insumat se incadreaza in dublul valorii bugetului disponibil pentru acest apel (aproximativ 52,3 mil. EUR pentru cele trei Prioritati).

Avand in vedere volumul notelor conceptuale primite, se estimeaza ca un numar foarte mare de proiecte sa nu poata fi incadrate pe lista celor selectate in cadrul acestui apel.
In etapa urmatoare, comitetul de evaluare va evalua proiectele din lista celor preselectate, pentru care au fost solicitate aplicatiile complete, iar procesul de selectie va continua cu verificarea documentelor care demonstreaza eligibilitatea aplicantului si partenerilor.

Intregul proces este urmarit de Autoritatea Comuna de Management care asigura corectitudinea acestuia si respectarea principiilor care guverneaza Programul si a procedurilor, si supervizat de Comitetul Comun de Monitorizare care aproba lista proiectelor selectate.

Dupa parcurgerea acestor pasi, lista de proiecte selectate pentru finantare impreuna cu lista de rezerve vor fi verificate de Comisia Europeana, in vederea evitarii dublei finantari, si ulterior aprobarii CE vor fi semnate contractele de grant.

Descrierea detaliata a procedurii de evaluare si selectie pentru cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte se gaseste pe site-ul programului www.ro-ua-md.net.

Tinand cont de numarul foarte mare de note conceptuale primite, se apreciaza ca data indicativa de finalizare a procesului de evaluare a primei etape (concept note) luna august 2012.

Sursa: www.ro-ua-md.net

Vizualizări: 155