Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi investitii prin POR: Doua partii moderne, inaugurate in statiunea Busteni

Doua partii noi, o instalatie pentru inzapezire artificiala si un sistem de iluminat nocturn au fost inaugurate sambata, 11 februarie a.c., in statiunea Busteni. Odata cu noile dotari, domeniul schiabil din statiune isi dubleaza practic suprafata.

Investitia a fost realizata cu fonduri europene prin POR si cu fonduri de la bugetul de stat prin Programul „Schi in Romania“, finantarea fiind derulata prin MDRT.

Noua partie de schi, Kalinderu 2, are o lungime de 1,2 kilometri si un grad de dificultate mediu spre greu. Ea este dotata si cu un sistem de inzapezire artificiala care va asigura conditii propice pentru schi chiar si in perioadele cu putine precipitatii. In plus, a fost amenajata si o partie pentru sanie in lungime totala de 250 de metri. In cadrul aceleasi investitii, vechea partie de schi, Kalinderu 1, a fost dotata cu un sistem de iluminat nocturn.

Valoarea totala a lucrarilor inaugurate sambata este de aproximativ 3,7 milioane de lei, din care valoarea fondurilor europene, alocate prin POR, Axa 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurilor specifice pentru valorificarea durabila a resurselor naturale si pentru cresterea calitatii serviciilor turistice”, reprezinta aproape 2,5 milioane de lei.

MDRT a derulat in ultimii ani investitii de aproximativ 500 de milioane de lei in dezvoltarea infrastructurii turistice si sportive in statiunile si localitatile turistice montane romanesti. Numai in ultimii doi ani au fost construite 12 partii noi si au fost extinse si reamenajate alte in jur de 15 partii. De asemenea, au fost construite 9 instalatii noi de transport pe cablu (telegondole, telescaune etc.) si 21 de sisteme de producere a zapezii artificiale.

Printre investitiile in statiunile montane derulate de MDRT se afla si cele necesare organizarii in Romania a viitoarei editii de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care se va desfasura pe Valea Prahovei in februarie 2013. Printre aceste investitii se numara extinderea domeniilor schiabile de pe Valea Prahovei cu peste 40 de kilometri de partii noi, construirea unei trambuline olimpice pentru sarituri cu schiuri si a anexelor (instalatii de transport, tribune, parcari s.a.), amenajarea a doua trasee de biatlon cu utilizare permanenta iarna-vara, construirea a trei instalatii noi de transport pe cablu, construirea a doua patinoare noi, dotarea cu instalatii de inzapezire artificiala a tuturor partiilor din zona si amenajarea unui lac de acumulare pentru inzapezire.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 128