Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiecte de modernizare a infrastructurii Capitalei in valoare de aproape 90 de milioane de lei, semnate in cadrul POR

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat pe 8 februarie cu Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, si, respectiv, Cristian Poteras, primarul Sectorului 6, contracte de finantare prin POR pentru reabilitarea obiectivului turistic Arcul de Triumf din Bucuresti si, respectiv, modernizarea urbanistica a zonei cuprinse intre Bd. Iuliu Maniu, Sos. Virtutii, Aleea Politehnicii si Aleea Cetatuia (din cartierul Militari). Valoarea totala a proiectelor este de aproape 90 de milioane de lei.

Prin proiectul "Consolidare, restaurare si conservare Arcul de Triumf" se vor efectua lucrari de renovare necesare pentru integrarea permanenta a monumentului istoric in circuitul turistic. Printre altele, lucrarile constau in amenajarea in interiorul Arcului de Triumf a mai multor spatii expozitionale pentru lucrari de arta si a unor cai de acces pentru pietoni. Proiectul urmareste atragerea unui numar de aproximativ 25.000 de turisti/vizitatori in primul an dupa deschiderea permanenta, iar, prin implementarea lui, se vor crea 12 locuri de munca permanente. Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 37 de luni, este de 30.461.626,92 de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 22.522.381,43 de lei.

"Modernizarea urbanistica a zonei cuprinse intre Bd. Iuliu Maniu, Sos. Virtutii, Aleea Politehnicii si Aleea Cetatuia (din cartierul Militari)"
va fi realizata prin doua proiecte care au fost semnate astazi. Proiectul Modernizare urbanistica: strazi, trotuare, parcari in cartierul Militari, zona 1 urmareste, printre altele, dezvoltarea infrastructurii si suprastructurii stradale din zona, trotuare, alei, parcari si alte lucrari edilitare si reabilitarea si/sau modernizarea carosabilului. Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 18 de luni, este de 31.870.033,20 de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 23.291.552,75 de lei. Prin proiectul Modernizare urbanistica: spatii verzi in cartierul Militari, zona 1 se vor realiza lucrari de reabilitare si modernizare a unor alei pietonale si amenajarea unor spatii de zona verde. Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 9 de luni, este de 27.181.199,16 de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 21.481.915,46 de lei.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 107