Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: Perioada pentru depunerea celei de-a doua transe a cererii de plata va fi prelungita in cadrul Masurii 112

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a inceput demersurile pentru modificarea procedurii de contractare si plata aferente Masurii 112 ”Instalarea tinerilor fermieri”. Modificarea propusa priveste prelungirea perioadei pentru depunerea cererii celei de-a doua transe de plata, de la 30 luni la 33 luni, in situatii justificate.


Demersul are la baza analiza privind implementarea acestei masuri de investitii cat si solicitarile beneficiarilor cu privire la imposibilitatea operarii transferurilor de teren la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, transferuri care nu pot fi efectuate decat in perioada martie – mai a fiecarui an.

Modificarea procedurilor de contractare si plata este in conformitate cu fisa Masurii 112, care prevede un termen maxim de 36 luni, din momentul semnarii contractului de finantare nerambursabila, pentru verificarea conditiilor de acordare a celei de-a doua transe de plata cat si pentru efectuarea platii catre beneficiar.

Daca pana in prezent, perioada de verificare a conditiilor de acordare a celei de-a doua transe de plata pentru Masura 112 era de sase luni din cele 36 de luni, in urma modificarii aceasta perioada se reduce la trei luni, pentru situatii justificate.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 140