Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

3 noi parteneri bancari in cadrul Programului Mihail Kogalniceanu pentru IMM-uri

Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM) va semna in luna februarie trei noi conventii de colaborare, respectiv cu Banca Comerciala Romana, Libra Internet Bank si Piraeus Bank.

Astfel, in acest an, IMM-urile vor putea accesa linia de credit prin intermediul a 13 institutii bancare partenere in cadrul Programului Mihail Kogalniceanu: AlphaBank, Banca Comerciala Carpatica, BancPost, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, Garanti Bank, OTP Bank, Pro Credit Bank, Banca Transilvania, Unicredit Tiriac Bank, Banca Comerciala Romana, Libra Internet Bank si Piraeus Bank.

Data la care aplicatia pentru cele trei institutii bancare va deveni operationala va fi postata in timp util pe site-ul oficial al Agentiei, www.aippimmm.ro.

Informatii de background
Programul Mihail Kogalniceanu pentru IMM a fost aprobat prin Ordonanta de Urgenta nr.60/2011 si a fost lansat in data de 09 septembrie 2011. Programul vizeaza sprijinirea accesului Intreprinderilor Mici si Mijlocii la obtinerea de finantari pentru a suplini nevoile de lichiditate, in vederea desfasurarii activitatii.

Bugetul Programului in anul 2012 este de 70.000.000 lei.

Facilitati:
Dobanda partial subventionata – maxim 70% din dobanda calculata si perceputa de banca, dar nu mai mult de 6,5%/an din soldul sumei utilizate din linia de credit, se achita de catre MECMA prin AIPPIMM, in limita bugetului aprobat si in conditiile Programului.

Garantii in numele si in contul statului acordate de FNGCIMM, in calitate de mandatar al Ministerului Finantelor Publice, acoperind maxim 80% din valoarea creditului (nu mai mult de 100.000 lei), exclusiv dobanzile si comisioanele bancare si alte sume datorate de beneficiar in cadrul contractului de credit ( in situatiile in care beneficiarul nu dispune de garantii suficiente pentru accesarea liniei de credit).

Sursa: AIPPIMM

Vizualizări: 109