Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

APDRP a platit in anul 2011 peste 1,56 mld euro catre beneficiarii PNDR

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a efectuat in cursul anului 2011 plati catre beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) in valoare de 1,56 miliarde de euro.

Din aceasta suma, 902 milioane de euro reprezinta plati pentru beneficiarii masurilor de investitii derulate de APDRP, iar restul plati efectuate catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura in baza masurilor delegate.

Astfel, de la inceputul derularii PNDR au fost platiti efectiv 3,35 miliarde de euro.

Pe langa aceasta suma, Romania a absorbit şi 561 de milioane de euro, fonduri care reprezinta avansul acordat de Comisia Europeana in momentul demararii Programului National de Dezvoltare Rurala.

Cumuland avansul şi platile efectuate, rezulta un total de aproximativ 4 miliarde de euro (3,91 miliarde de euro) fonduri atrase pentru Romania de catre APDRP, ceea ce reprezinta un grad de absorbtie al fondurilor de peste 40% din totalul fondurilor disponibile pentru dezvoltare rurala.

Sfarsitul acestui an a insemnat un record al platilor efectuate de catre APDRP, in luna decembrie fiind platiti 425,56 de milioane de euro.

A fost inca un an de eforturi sustinute ale Agentiei, ale personalului acesteia, dar sa nu uitam si eforturile beneficiarilor nostri. In ceea ce ma priveste, voi continua sa incurajez pe cei care vor sa inceapa o investitie prin fondurile de dezvoltare rurala, mai ales in contextul in care 2012 va fi ultimul an in care vor mai fi bani pentru multe dintre Masurile de finantare. Totodata, sunt convins ca APDRP isi va face mereu datoria si va aduce banii atat de necesari pentru economia rurala a tarii”, a precizate Mihai Gavril Vadan, directorul general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 71