Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru municipiul Deva

Astazi, 16 decembrie 2011, au fost semnate patru contracte de finantare prin Programul Operational Regional, in valoare totala de aproximativ 37 de milioane de lei.

Cele patru proiecte vizeaza amenajarea Pietei Victoriei din municipiul Deva, reabilitarea parcului municipal Cetate, implementarea unui sistem integrat de management al traficului rutier si instalarea unui sistem de supraveghere video in zona de actiune urbana.

Proiectul Amenajarea Pietei Victoriei din Municipiul Deva are o durata de implementare de 7 luni si o valoare totala de 11.120.559,89 de lei, din care 8.787.676,57 de lei finantare nerambursabila. Proiectul are ca obiectiv reabilitarea si modernizarea spatiului public prin reconfigurarea Pietei Victoriei, instalarea unei fantani arteziene, crearea de spatii verzi si amenajari peisagistice in scopul imbunatatirii gradului de confort urban. Proiectul contribuie astfel la cresterea atractivitatii spatiilor publice si a calitatii vietii prin revitalizarea activitatii economice.

Proiectul Reabilitarea Parcului Municipal Cetate are o durata de implementare de 12 luni si o valoare totala de 5.347.761,72 de lei, din care finantare nerambursabila de 4.235.384,70 de lei. Proiectul vizeaza cresterea atractivitatii spatiilor publice si punerea in valoare a spatiilor verzi cu valoare istorica in municipiul Deva, prin amenajarea aleilor pietonale, reamenajarea foisorului, a soclului statuii lui Eminescu, construirea unei porti de intrare, a unei fantani, a unor locuri de petrecere a timpului liber si a unui grup sanitar, reamenajarea zidurilor de sprijin, repararea si refinisarea imprejmuirii parcului, dotarea cu mobilier urban adecvat (banci, cosuri de gunoi, rasteluri biciclete), locuri de joaca, cismele, semnalizarea adecvata a parcului, iluminarea publica si decorativa cu stalpi si corpuri de iluminat specifice, amenajarea peisagistica a spatiilor verzi adiacente si a unui sistem de irigare a spatiilor verzi.

Proiectul Sistem integrat de management al traficului rutier in municipiul Deva, cu o durata de implementare de 10 luni, are o valoare totala de 17.074.678,00 de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 13.114.026,80 de lei. Obiectivul general il constituie imbunatatirea fluxului rutier si a sigurantei cetateanului in municipiul Deva, prin fluidizarea si monitorizarea traficului rutier astfel incat operatorii de trafic sa poata lua decizii in timp util si sa asigure prioritatea vehiculelor cu destinatie speciala. Totodata, proiectul vizeaza modernizarea si extinderea sistemului de semaforizare pentru 23 de intersectii si crearea unui Centru de Comanda si Control Unic, pentru coordonarea activitatilor de management trafic si supraveghere video prin realizarea operatiunilor de amenajare a spatiului, instalarea echipamentelor, implementarea unui soft centralizat. Rezultatul va fi reducerea cu 55,84% a timpului de deplasare in oras si, implicit, a consumului de combustibil si a emisiilor de noxe cu aproximativ, dar si cresterea increderii si satisfactiei calatorilor pentru transportul in comun.

Proiectul Sistem de supraveghere video in zona de actiune urbana are o durata de implementare de 12 luni si o valoare totala de 3.502.934,80 de lei, din care 2.761.649,80 de lei finantare nerambursabila. Obiectivele urmarite prin implementarea proiectului sunt cresterea capacitatii institutiilor responsabile cu siguranta si ordinea publica de a gestiona eficient fenomenul infractional, facilitarea interventiei echipelor operative in zonele care se confrunta cu fenomene infractionale si contraventionale, cresterea gradului de siguranta a cetatenilor, cresterea capacitatii operationale, colaborarea mai eficienta a Politiei Comunitare Deva cu Politia Municipiului Deva, Inspectoratul de Jandarmi si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si prevenirea fenomenului infractional.

Conform Biroului de Presa al MDRT, pana la data de 1 decembrie a.c., in judetul Hunedoara au fost depuse 222 de proiecte pentru finantare prin POR si au fost contractate 68 de proiecte in valoare totala de 738,34 milioane de lei, din care 476,17 milioane reprezinta fonduri europene.

Vizualizări: 141