Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul a alocat 81 milioane de lei pentru continuarea si finalizarea unor proiecte de infrastructura

Guvernul a decis sa aloce aproximativ 81 milioane de lei pentru continuarea si finalizarea unor proiecte finantate potrivit Ordonantei 7/2006, insa doar pe partea de infrastructura a programului nu si pentru baze sportive.

Fondurile se aloca in baza cererilor de finantare depuse catre autoritatile publice locale in cadrul Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural. “Vor fi achitate astfel arierate inregistrate de autoritatile locale catre constructori, pentru lucrari aflate in diferite stadii de executie, unele dintre ele fiind chiar finalizate. Este vorba de 369 de proiecte de investitii in infrastructura deja aprobate prin acest Program, care a pornit in 2006. Vorbim despre retele de apa, canal, retele de distributie apa, poduri, platforme menajere”, a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Alocarea de fonduri pentru Program guvernamental se face in fiecare an, incepand cu 2006, data de debut a Programului, in functie de evolutia si stadiul investitiilor si in baza cererilor de finantare depuse de autoritatile locale, potrivit legii.

In cadrul acestui program, din 2009 si pana in 2011 au fost alocati aproximativ 1,6 miliarde de lei, in timp ce din 2006 pana in 2009 au fost alocate 2 miliarde de lei.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 51