Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

3.500 de proiecte candidate la finantarea nerambursabila pentru instalarea tinerilor fermieri

APDRP a finalizat evaluarea celor 4.083 de proiecte depuse de tinerii fermieri pentru a obtine finantare nerambursabila prin Masura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”, sesiunea din perioada 1-29 iulie 2011.

In urma analizarii tuturor proiectelor depuse, au fost evaluate ca fiind eligibile 3.500 de proiecte ale tinerilor fermieri de pe intreg teritoriul Romaniei. Valoarea nerambursabila a acestora este de 71,6 milioane de euro.

Sudul tarii detine monopol asupra numarului de proiecte eligibile depuse in cadrul acestei sesiuni. Astfel, pe primul loc se afla Regiunea Sud – Vest cu 844 de cereri de finantare, urmata de Regiunea Sud – Est cu 614 proiecte si Regiunea Sud Muntenia cu 521 de proiecte.

Tinerii fermieri au solicitat sprijin financiar pentru dezvoltarea diverselor activitati. Cele mai accesate domenii de investitii au fost cele pentru apicultura si ferme vegetale, dar si pentru cresterea animalelor, exploatatii horticole si modernizari ale fermelor.

Dupa publicarea pe pagina oficiala de internet a APDRP a rezultatelor evaluarii proiectelor depuse, potentialii beneficiarii vor fi notificati, in termen de 3 zile lucratoare, daca proiectul depus a fost declarat eligibil sau neeligibil.

In urma primirii notificarii, in termen de 5 zile lucratoare beneficiarii pot depune contestatii cu privire la rezultatele evaluarii proiectelor. Acestea se pot depune la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) unde a fost depusa cererea de finantare.

Pentru a consulta lista proiectelor declarate eligibile si neeligibile, click aici

Sursa: APDRP

Vizualizări: 64