Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR, DMI 4.1: Nota privind dovedirea accesului la infrastructurile de sprijinire a afacerilor propuse a se realiza

AM POR a transmis Nota nr. 64551/30.08.2011 privind dovedirea accesului la infrastructurile de sprijinire a afacerilor propuse a se realiza in cadrul DMI 4.1 „Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala” in cazul proiectelor depuse anterior intrarii in vigoare a Corrigendumului nr. 2 la Ghidul solicitantului, respectiv 13 iulie 2011.

Conform ghidului solicitantului pentru DMI 4.1 si respectiv nota MDRT nr. 22675/18.03.2011 unul dintre criteriile de eligibilitate se refera la capacitatea solicitantului de a demonstra proprietatea/concesiunea si dreptului de executie a lucrarilor de constructii asupra infrastructurii si terenului pe care se va realiza investitia.

Pentru proiectele depuse anterior intrarii in vigoare a Corrigendumului nr. 2 care prevad crearea/ modernizarea/extinderea drumului de acces catre infrastructura de afaceri in obiectivele proiectului, solicitantii trebuie sa dovedeasca proprietatea/concesiunea pe terenul pe care se realizeaza drumul de acces.

In cazul in care, drumul de acces propus a fi creat/modernizat/extins nu se realizeaza partial/integral pe proprietatea solicitantului, solicitantul va elimina din cadrul proiectului realizarea drumului de acces, iar pana la vizita la fata locului acesta trebuie sa dovedeasca ca are acces la infrastructura de afaceri. Astfel, solicitantul va modifica toate documentele aferente proiectului si va prezenta avizele necesare in conformitate cu modificarile efectuate. In cazul in care solicitantul nu va dovedi ca are acces la infrastructura de afaceri la vizita la fata locului, contractul de finantare nu va fi incheiat de AM POR, iar proiectul va fi considerat respins.

De asemenea, la momentul solicitarii eliminarii din proiect a drumului de acces, solicitantul trebuie sa dovedeasca ca are posibilitatea sa realizeze drumul de acces pana la vizita la fata locului.

In cazul in care prin proiect nu se propune crearea/modernizarea/extinderea drumului de acces, solicitantul trebuie sa demonstreze existenta drumului de acces la infrastructura de afaceri la vizita la fata locului, in caz contrar contractul de finantare nu va fi incheiat de AM POR, iar proiectul va fi considerat respins.

Toate drumurile catre structura de sprijinire a afacerilor propuse a fi create/modernizate/extinse prin proiectele depuse in cadrul DMI 4.1 sau drumurile de acces existente trebuie sa fie de minim 2 benzi, 7 m ampriza, realizat pe un sistem rigid (asfalt, beton, pavele, piatra cubica).

Date fiind cele de mai sus, se accepta eliminarea din cadrul obiectivelor proiectelor depuse inainte de publicarea Corrigendumului nr. 2 la Ghidul solicitantului pentru DMI 4.1, realizarea drumului de acces, in cazurile anterior mentionate

Descarca
Nota

Sursa: ADR Nord-Est

Vizualizări: 79