Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Premii internationale pentru studentii si masteranzii implicati intr-un proiect POSDRU

In perioada 30 noiembrie-1 decembrie 2011 a avut loc a 14-a editie a Targului International al Firmelor de Exercitiu din Bratislava. Targul a reunit 83 de intreprinderi simulate create de elevi de liceu, studenti si masteranzi din Slovacia, Republica Ceha, Austria, Romania, Bulgaria si Finlanda. Romania a fost reprezentata de 12 echipe de la licee si facultati cu profil economic din Bucuresti, Constanta, Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca si Ploiesti.

4 din aceste 12 firme de exercitiu au fost dezvoltate de catre studenti si masteranzi ai Universitatatii Ovidius din Constanta, Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si Universitatii de Vest din Timisoara, in cadrul proiectului POSDRU “Acces real la piata muncii prin intreprinderea simulata”. Cele 4 intreprinderi simulate isi desfasoara activitatea in domeniile comert si afaceri internationale, banking, respectiv turism si servicii hoteliere.

Intreprinderea “Tex-Art” a Universitatii de Vest din Timisoara a obtinut premiul I pentru cel mai bun stand, grupului “MB Finance” al Universitatii Ovidius din Constanta i-a fost acordat premiul pentru cel mai bun logo, iar hotelul virtual “Danube Dream” – dezvoltat de studentii si masteranzii Academiei de Studii Economice din Bucuresti - a obtinut premiul III pentru cel mai bun catalog de prezentare. Succesul remarcabil al tinerilor viitori antreprenori romani în cadrul Targului International de la Bratislava este o confirmare a realismului si eficientei abordarii integrate –(mediu universitar – practica – mediul real de business) asumate si promovate de initiatorii acestui proiect.

Proiectul „Acces real la piata muncii prin intreprinderea simulata” este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, axa 2- „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, DMI 2.1 „Tranzitia de la scoala la o viata activa”, si este implementat de Universitatea „Ovidius” Constanta, in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Universitatea de Vest din Timisoara si Structural Consulting™ Group.

In cadrul proiectului a fost creata o retea integrata, inter-regionala de intreprinderi simulate pentru dezvoltarea aptitudinilor profesionale si imbunatatirea insertiei pe piata muncii a absolventilor facultatilor de profil economic pe baza unor parteneriate intre universitati si intreprinderi reale.

Obiectivele proiectului vizează:
- instruirea si certificarea a 24 de angajati din intreprinderi reale ca tutori formatori pentru studentii si masteranzii care efectueaza stagii de practica in intreprinderile simulate;
- elaborarea si implementarea unui pachet de materiale si instrumente suport pentru consilierea si orientarea profesionala a 384 masteranzi;
- pregatirea practica a 3840 studenti si a celor 384 masteranzi in 12 intreprinderi simulate pe 3 profile (turism, banking, comert-afaceri internationale) in vederea dobândirii de aptitudini profesionale;
- crearea unei platforme integrate de simulare a afacerilor si e-learning ce va asigura familiarizarea studentilor cu limbajul de afaceri, operatiunile, procesele si provocarile mediului real de afaceri.

Mirela Sacalus
Expert promovare, comunicare si imagine
proiect ID63442
Structural Consulting™ Group

Anamaria Ravar
Masterand coordonator intreprindere simulata
ASE Bucuresti

Vizualizări: 127