Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Pe 2 decembrie s-a deschis o noua sesiune de proiecte pentru prima impadurire a terenurilor agricole

Incepand cu 2 decembrie si pana in ziua de 30 a aceleiasi luni a anului 2011 se desfasoara a patra sesiune din acest an pentru depunerea proiectelor de finantare aferente Masurii 221 - „Prima impadurire a terenurilor agricole”, PNDR.

Fondurile nerambursabile disponibile, in aceasta sesiune, pentru finantarea proiectelor de prima impadurire a terenurilor agricole sunt de 148.928.790 euro. Din aceasta suma, 20% reprezinta contributia Guvernului Romaniei de la bugetul de stat, iar 80% finantare a Uniunii Europene.

Proiectele pot fi depuse la Oficiile Judetene ale Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), zilnic intre orele 9 si 14:00, ultima zi pentru depunere fiind 30 decembrie 2011, ora 12:00.

Implementarea Masurii 221 are ca scop imbunatatirea conditiilor de mediu in spatiul rural prin folosirea si gospodarirea durabila a terenurilor agricole prin impadurire.

Prima impadurire a terenurilor agricole este destinata prevenirii pagubelor produse de factorii naturali daunatori, reducerii eroziunii solurilor, imbunatatirii capacitatii de retentie a apei, cresterii calitatii aerului, producerii de biomasa, inclusiv masa lemnoasa de calitate, prin mentinerea sau cresterea biodiversitatii.

Descarca Ghidul Solicitantului

Sursa: APDRP

Vizualizări: 80