Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Romania va primi expertiza BERD pentru implementarea proiectelor mari de mediu si de eficienta energetica

Ministrul afacerilor europene Leonard Orban s-a intalnit la 29 noiembrie 2011 cu Patrick Marquet, directorul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru Infrastructura municipala si de mediu, aflat intr-o vizita in Romania.

Intrevederea a avut ca scop discutarea modalitatilor prin care BERD, la fel ca si alte institutii financeriare internationale, poate sprijini cu experti Romania pentru cresterea ratei de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune.

BERD va acorda Romaniei cu prioritate expertiza pentru implementarea proiectelor in domeniul managementului apelor si apelor uzate, al managementului deseurilor, pentru cresterea eficientei energetice si pentru sistemul de termoficare centralizat.

Detaliile concrete ale cooperarii dintre Ministerul Afacerilor Europene si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare vor fi stabilite printr-un schimb de scrisori intre conducerile celor doua institutii.

„Romania si-a propus ca, la sfarsitul anului 2012, rata de absorbtie a fondurilor europene sa atinga 20 % din totalul de 19,8 miliarde de euro alocat de Comisia Europeana pentru intervalul 2007-2013”, a mentionat ministrul Leonard Orban, subliniind ca tara noastra intentioneaza sa valorifice cat mai repede si mai eficient oferta de sprijin primita din partea BERD.

Sursa: www.maeur.gov.ro

Vizualizări: 93