Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

30 de scoli din Regiunea Centru se modernizeaza prin POR

Investitii de peste 30 milioane euro fonduri nerambursabile vor ajuta 4500 de elevi din Regiunea Centru sa studieze in scoli moderne, cu sali de clasa renovate si dotate cu echipamente scolare de ultima generatie. Crearea unui sistem de invatamant competitiv, dotat la standarde europene, este obiectivul urmarit de catre ADR Centru si autoritatile publice locale din cele sase judete ale Regiunii Centru, ce implementeaza 24 de proiecte finantate din bugetul POR.

Un numar de 30 de scoli, licee, colegii sau grupuri scolare din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Sibiu si Mures se extind, renoveaza si doteaza, pregatindu-se pentru dezvoltarea generatiilor de elevi ce studiaza acum in banci, dar si pentru generatiile viitoare.

„Bugetul Regiunii Centru, alocat domeniului 3.4 ce vizeaza reabilitarea infrastructurii educationale, a fost contractat in proportie de 100%. Scolile reabilitate vor oferi tuturor elevilor sansa de a se dezvolta prin asigurarea accesului egal la aparatura si echipamente didactice, cunostiinte, spatiu, caldura si lumina. Stimularea educatiei performante si a cercetarii, dar si sustinerea cadrelor didactice in procesul de invatare, vor duce la cresterea numarului de elevi din scoli, la cresterea calitatii procesului de invatare, precum si la multumirea parintilor”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Bugetul disponibil la nivelul Regiunii Centru pentru finantarea scolilor este de 30,44 milioane euro. Fondurile sunt insa insuficiente pentru toate cele 104 proiecte depuse pe acest domeniu la ADR Centru spre finantare si solicitau 128 milioane euro. Prin cele 24 contracte de finantare semnate sau alocat 30,52 milioane euro fonduri nerambursabile, ce vor fi investiti in lucrari de reabilitare a celor 30 de scoli amplasate in Regiunea Centru. Pe parcursul implementarii proiectelor sunt executate lucrari de modernizare a unitatilor de invatamant ce vizeaza extinderea prin noi sali de clasa, renovarea cladirilor si a grupurilor sanitare, refacerea instalatiilor termice si electrice, dotarea laboratoarelor cu aparatura specifica si a salilor de clasa cu mobilier de scoala, echipamente audio-video si echipamente IT.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 81