Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primele fonduri prin POR pentru infrastructura serviciilor sociale din Calarasi

In data de 24 noiembrie a fost semnat un nou contract de finantare in cadrul POR, primul de la nivelul judetului Calarasi ce vizeaza infrastructura serviciilor sociale.

Beneficiarul, UAT Municipiul Calarasi in parteneriat cu Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Fizic – Romania – Filiala Calarasi, a primit asistenta nerambursabila prin POR, DMI 3.2 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale” pentru proiectul „Extindere si modernizare Centru de zi pentru persoane cu handicap”. Valoarea totala a proiectului este de 1.350.981,92 lei, din care valoarea totala eligibila este de 1.078.608,00 lei (916.816,80 lei valoarea FEDR, 140.219,04 lei buget national si 21.572,16 lei cofinantare eligibila beneficiar).

Obiectivul general al proiectului il constituie cresterea capacitatii Centrului de zi existent de a furniza servicii corespunzatoare persoanelor cu handicap, conducand la cresterea implicarii sociale a acestora. Lucrarile finantate cu sprijin nerambursabil Regio constau in extinderea Centrului de zi cu 326,28 mp si reabilitarea a 183,30 metri patrati de cladire. De asemenea, vor fi achizitionate echipamente specifice kinetoterapiei (pentru membrii care au probleme locomotorii), precum si terapiei ocupationale (pentru membrii care au posibilitati reduse de deplasare sau pentru acei membri cu posibilitati reduse de integrare sociala – echipamente pentru dotarea serei sau atelierului de olarit).

Durata de derulare a proiectului este de 17 luni, perioada de timp in care se vor executa lucrari de extindere si modernizare a centrului si crearea unor noi servicii sociale necesare in municipiul Calarasi. Beneficiarii directi ai Centrului de zi reabilitat vor fi in numar de 44 la finalul implementarii proiectului.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 60