Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

37 milioane euro de la UE pentru revitalizarea mediului de afaceri din Regiunea Centru

Investitii de peste 37 milioane euro fonduri nerambursabile POR vor sustine cresterea economica a 199 de firme din Regiunea Centru ce vor crea 1300 de noi locuri de munca. Fondurile nerambursabile, derulate la nivelul Regiunii Centru de ADR Centru, vor sustine construirea a patru noi centre de afaceri prin care se vor oferi peste 500 noi locuri de munca pentru cetatenii Regiunii Centru, precum si dotarea, retehnologizarea si reabilitarea spatiilor de lucu a 195 de microintreprinderi ce vor crea alte 800 locuri de munca.

Fondurile solicitate prin proiecte sunt asigurate din bugetul axei prioritare 4, ce vizeaza „Sprijinirea mediului de afaceri regional si local”. Construirea a patru centre de afaceri moderne, pentru imbunatatirea productivitatii muncii si a calitatii produselor si serviciilor, valorificarea resurselor materiale si a fortei de munca locale se va realiza prin 4 contracte de finantare ce solicita 15,07 milioane euro fonduri nermabursabile. Alte 22 milioane euro fonduri nerambursabile solicitate de 195 de microintreprinderi, sunt destinate lucrarilor de modernizare, reabilitare, constructie sau dotare pensiuni turistice, clinici si cabinete medicale, centre de fitness, baze sportive, service-uri auto, hale de productie si depozite, ale microintreprinderilor din Regiunea Centru.

„Scopul acestor fonduri nerambursabile este de a dezvolta investitiile locale, de a crea mai multe locuri de munca, dar si de a creste calitatea resurselor umane si materiale din zona de implementare a proiectelor. Deja un centru de afaceri a fost dat in folosinta in municipiul Sibiu, iar celelalte, doua din municipiul Tirgu Mures si unul in Tirgu Secuiesc, vor fi finalizate in urmatorii 2 ani. Prin finantarea micilor afaceri din fiecare judet, sustinem financiar mediul de afaceri pentru a rezista pe piata in aceasta perioada de criza, sa creeze locuri de munca si sa furnizeze servicii populatiei. Cu alte cuvinte, aceste fonduri se vor traduce in final prin cresterea productiei, a consumului si a veniturilor, elementele de baza ce fac o economie sa fie functionala si determina viteza de dezvoltare a mediului economic si social” a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Cele 37 milioane euro fonduri nerambursabile sunt alocate spre finantare prin domeniul 4.1 destinat dezvoltarii durabile a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala, respectiv domeniul 4.3 destinat sprijinirii dezvoltarii microintreprinderilor. Scopul acestor investitii este de a revitaliza mediul de afaceri si formarea unei structuri de afaceri competitive la nivelul tarii. La valoarea finantarii nerambursabile solicitata de catre cele 199 de firme din Regiunea Centru, firmele vor contribui cu alte 28,43 milioane euro, cofinantare proprie necesara pentru implementarea proiectelor.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 60