Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cresterea competitivitatii economiei prin absorbtia fondurilor structurale, tema reuniunii ministrului afacerilor europene cu membrii AOAR

Ministrul Afacerilor Europene Leonard Orban s-a intalnit in data de 15 noiembrie 2011 cu un grup de reprezentanti ai Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), cu care a discutat in principal despre modalitati concrete de accelerare a absorbtiei fondurilor structurale si de coeziune in Romania.

 

In cursul reuniunii, membrii AOAR au formulat o serie de propuneri vizand cresterea ratei de absorbtie a fondurilor europene alocate pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) si pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU).

 


Apreciez interesul deosebit al oamenilor de afaceri pentru folosirea fondurilor europene in scopul sporirii competitivitatii economiei romanesti, pentru a asigura o crestere durabila. Consider ca un dialog structurat cu reprezentantii mediului de afaceri ne permite sa luam pulsul beneficiarilor privati privind relatia cu structurile responsabile de gestionarea programelor operationale. In acest fel, vom putea sa identificam masuri cu caracter orizontal, care sa vina in sprijinul beneficiarilor, facilitandu-le activitatea la nivel de proiect. Prin urmare, sunt convins ca astfel de discutii sunt reciproc avantajoase", a afirmat ministrul Leonard Orban.

 


AOAR sustine consecvent ideea adoptarii de catre guvern a unor masuri menite sa duca la cresterea competitivitatii firmelor cu capital autohton. Aceste firme sunt discriminate fata de cele cu capital strain, cel putin in ceea ce priveste accesul la credite (resurse financiare), precum si costul ridicat al acestora (nivel dublu al dobanzii)", a mentionat presedintele AOAR, Florin Pogonaru.

 

Totodata, reprezentantii AOAR si-au exprimat interesul deosebit pentru axa „Investitii productive mari" POS CCE, pentru care numarul de proiecte depuse depaseste considerabil sumele alocate.

 


Un alt subiect abordat in reuniunea care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Europene a fost legat de modalitatile prin care sa poata fi alocate si utilizate fonduri europene mai consistente in domeniul sanatatii pentru viitorul exercitiu bugetar al Uniunii Europene, 2014-2020.

 

Sursa: Ministerul Afacerilor Europene

Vizualizări: 48