Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministerul Agriculturii primeste 311 milioane euro pentru acordarea de subventii

Guvernul a adoptat, ieri, o hotarare prin care a fost alocata suma de 1,358 miliarde lei, echivalentul a 311 milioane de euro, catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, sub forma de imprumut de trezorerie, pentru acordarea de subventii fermierilor.

Din aceasta suma, 149,6 de milioane de euro vor acoperi plata avansului de 42 euro/ha pentru 400.000 de beneficiari ai schemei de plata directa unica pe suprafata, finantata din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), aferenta anului 2011.

"Dintr-un milion de fermieri care sunt indreptatiti sa primeasca aceasta subventie pe suprafata, ultimii 400.000 vor primi acum subventia, in urma alocarii de la bugetul de stat", a subliniat premierul Boc.

Diferenta de 162,4 milioane de euro va fi utilizata pentru continuarea platii diferentei de 53 euro/ha, care va incepe de la 1 decembrie.

"Una dintre tintele noastre este ca banii sa ajunga la fermieri in momentul in care au nevoie de acesti bani; acesta a fost si succesul din acest an, pentru campania de primavara si pentru cea de toamn. Banii au fost la dispozitia acestor oameni", a afirmat ministrul Agriculturii, ValeriuTabara.

Banii imprumutati Ministerului Agriculturii vor fi incasati de la Uniunea Europeana si reintorsi catre buget.

In trimestrul al treilea al anului 2011, MADR a accesat din fonduri europene circa 657,7 milioane de euro, din care 536 milioane de euro din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala (FEADR), circa 120 milioane de euro din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) si aproximativ 1,7 milioane de euro din Fondul European pentru Pescuit (FEP).

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 60