Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Destinatiile romanesti se promoveaza cu fonduri europene la Targul de Turism al Romaniei

Editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei, care a inceput pe 3 noiembrie 2011, gazduieste, alaturi de standul Romaniei, o serie de standuri de prezentare a unor destinatii si obiective turistice romanesti, participarea fiind finantata din fonduri europene.

Standul Romaniei este amenajat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pe o suprafata de 100 mp, iar vizitatorii vor putea primi informatii despre principalele destinatii si produse romanesti promovate. De asemenea, prin prezenta la aceasta manifestare, MDRT urmareste informarea vizitatorilor cu privire la programele de promovare si dezvoltare turistica derulate de minister, precum si furnizarea de informatii privind clasificarea si autorizarea in domeniu.

Actiunea face parte din planul anual de promovare a turismului romanesc si este eligibila din fondurile europene alocate Romaniei in cadrul operatiunii de creare a unei imagini pozitive a Romaniei ca destinatie turistica. Operatiunea se deruleaza prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa 5, DMI 5.3 „Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica”.

„Cresterea numarului de turisti in Romania, inregistrata luna de luna in ultimul an, se datoreaza in buna masura utilizarii eficiente a fondurilor europene pentru promovarea turistica, atat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, cat si de ceilalti beneficiari publici sau privati. Ultimele date raportate de Institutul National de Statistica arata cresterea cu 16% a numarului de turisti romani cazati in unitati din Romania in primele opt luni ale anului 2011 fata de perioada similara a anului trecut si cu aproape 13% a numarului de turisti straini”, a declarat secretarul de stat Eugen Curteanu, prezent la deschiderea oficiala a manifestarii.

Destinatiile romanesti sunt promovate la acest targ si in standurile amenajate de autoritatile publice locale sau de asociatiile de promovare turistica. Acestea au accesat fonduri europene pentru a finanta proiecte prin care promoveaza anumite zone sau obiective turistice romanesti, proiecte care includ participarea la targuri de profil, precum cel de la ROMEXPO.

Este vorba de un numar de 23 de beneficiari ai proiectelor finantate prin Programului Operational Regional. Astfel, 4 consilii judetene, 10 primarii, 8 organizatii non-guvernamentale si 1 asociatie au inchiriat 33 de standuri in cadrul spatiului expozitional.

Targul de Turism al Romaniei se adreseaza autoritatilor si asociatiilor profesionale din turism, agentiilor de turism si turoperatorilor, statiunilor turistice, complexelor balneare, hotelurilor si companiilor hoteliere, pensiunilor, cabanelor, campingurilor, editurilor si publicatiilor din turism.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 111