Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Romania, pe primul loc la accesarea fondurilor europene prin intermediul Programului Comunitar CIP ICT PSP

Romania se situeaza pe primul loc in privinta sumei de finantare recomandata in randul Statelor Membre care au aderat la Uniunea Europeana dupa 2004, conform datelor furnizate de Directoratul General pentru Societate Informationala si Media al Comisiei Europene, in cadrul celui de-al 4-lea apel de proiecte destinat accesarii fondurilor aferente Programului Comunitar CIP ICT PSP. Pana in prezent, rezultatele nu au fost facute publice intrucat procesul de contractare pentru proiectele selectate –in baza caruia se confirma rata de absorbtie- nu este finalizat nici in acest moment.

In contextul in care accesarea fondurilor europene constituie o prioritate a Guvernului Romaniei, Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, incurajeaza depunerea de aplicatii pentru domeniul IT&C.

„Apreciem rezultatele obtinute in accesarea fondurilor europene alocate de Comisia Europeana prin Programul CIP ICT PSP si vom continua sa asiguram suportul pentru ca mediul de afaceri, mediul academic, precum si intreaga administratie publica, sa poata depune un numar cat mai mare de proiecte in perioada urmatoare .” a declarat ministrul Valerian Vreme.

In acelasi context, reprezentantii Comisiei Europene au remarcat buna participare a Romaniei in cadrul acestui apel de proiecte si au estimat ca, pentru viitoarele apeluri, vor fi mult mai multe proiecte depuse din partea tarii noastre ceea ce va determina cresterea valorii finantarilor obtinute.

Pentru prima data de la aderarea la Uniunea Europeana, Romania a fost nominalizata, prin Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, sa conduca un pachet de activitati in cadrul Pilotului la Scara Larga, finantat de Comisia Europeana, prin intermediul Programului Comunitar CIP ICT PSP.

In cadrul acestui apel, proiectul e-CODEX „ e-Justice Communication via Online Data Exchange” a fost selectat pentru implementare, iar MCSI a fost nominalizat pentru coordonarea activitatilor de comunicare ( perioada de implementare 2011- 2013).

Pentru mai multe informatii despre acest proiect, puteti accesa linkul: http://www.ecodex.eu .

Informatii despre Programul Comunitar CIP ICT PSP
Programul pentru Sprijinirea Politicii Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor - “The Information Communication Technologies Policy Support Programme” (ICT PSP) este o componenta a Cadrului General al Programului pentru Competitivitate si Inovare “The Competitiveness and Innovation Framework Programme” (CIP) ce are drept scop stimularea inovarii si competitivitatii prin preluarea la scara larga a tehnologiei informatiei si comunicatiilor de catre cetateni, administratia publica si mediul de afaceri, in special IMM-uri.

Programul CIP ICT PSP isi propune sa incurajeze pentru perioada 2007 – 2013 competitivitatea intreprinderilor europene prin dezvoltarea activitatii inovative (inclusiv de eco-inovare) si accesul mai facil catre finantarea si dezvoltarea serviciilor de afaceri in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor intre regiunile UE.

Sursa: MCSI

Vizualizări: 149