Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea Complexului de Servicii Sociale Giurgiu

Pe 12 octombrie 2011, in Regiunea Sud Muntenia a fost semnat un nou contract de finantare din POR, Axa prioritara 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, DMI 3.2 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Beneficiarul acestui contract de finantare este Unitatea Administrativ-Teritoriala Judetul Giurgiu, care a obtinut fonduri nerambursabile pentru proiectul „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”. Valoarea totala a contractului este de 3.639.292,49 lei, din care valoarea totala eligibila este de 2.764.876,83 lei (fondurile FEDR: 2.350.145,30 lei; fonduri buget national: 359.433,99 lei; cofinantare eligibila beneficiar: 55.297,54 lei).

Obiectivul general al proiectului, a carui durata de implementare este de 24 de luni, vizeaza reabilitarea, extinderea si dotarea Complexului de Servicii Sociale Giurgiu, un centru social cu destinatie multifunctionala, care acopera o gama variata de servicii, cu scopul de a ajuta copii si cupluri mama – copil aflate in dificultate, incepand cu acceptarea lor in centru pana la rezolvarea unor probleme specifice cu care acestea se confrunta temporar. Astfel, se urmareste cresterea numarului de locuri de rezidenta la Centrul de primire in regim de urgenta si evaluare cu 10 locuri pentru copii aflati in situatie de risc, neglijare, abuzare si/sau abandon familial, la Centrul pentru mame si copii victime ale violentei la domiciliu cu doua locuri pentru mama si copil, iar la centrul maternal cu sase locuri pentru mama si copil. Totodata, in cadrul acestui proiect, se va initia combaterea activa a fenomenului de violenta domestica, cunoscute fiind efectele negative pe termen lung ale acesteia asupra societatii noastre.

Centrul de la Giurgiu va oferi sprijin prin consilierea victimelor violentei pentru depasirea situatiei de criza, pentru pastrarea autonomiei personale si pentru inlaturarea traumelor datorate abuzului. Aici se va asigura gazduirea in conditii de securitate si pe o perioada limitata a victimei, timp in care aceasta va beneficia de consiliere de specialitate.

De asemenea, prin asistenta financiara nerambursabila se va dezvolta capacitatea si infrastructura Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu de a furniza servicii sociale specializate de calitate pentru sprijinirea integrarii/reintegrarii sociale a persoanelor aflate in dificultate.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 97