Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Mini-port turistic, inaugurat la Sf. Gheorghe

Ministrul Elena Udrea a participat pe 24 septembrie, la inaugurarea mini-portului turistic Sfantul Gheorghe – realizat in baza unui proiect apartinand CJ Tulcea, inclus in subprogramul national de turism "Dezvoltarea echilibrata si integrata a zonei turistice din Delta Dunarii si a statiunilor de pe litoralul Marii Negre" finantat de MDRT.

Obiectivul proiectului cu o valoare totala de 33.038.516 lei, din care 32.000.000 lei finantare sustinuta de MDRT, a constat in amenajarea unui mini-port turistic in localitatea Sf. Gheorghe, cu respectarea reglementarilor in vigoare privind Legea Protectiei Mediului si Regulamentul de Navigatie pe Dunare.

Proiectul a cuprins amenajarea a 4 bazine cu o capacitate totala de locuri de acostare de 108 ambarcatiuni mici si 15 ambarcatiuni mari, cu lucrarile hidrologice aferente fiecarui bazin, amenajarea estacadei de acostare nave de pasageri, a cladirii administrative si a unui mic atelier de reparatii urgente, realizarea unei parcari pentru adapostirea ambarcatiunilor pe timpul iernii, a platformei post de transformare in anvelopa proprie, construirea de cabine de paza si supraveghere si, nu in ultimul rand, lucrari de imprejmuire a bazinelor.

Realizarea mini-portului a dus la infiintarea de noi locuri de munca, a creat conditii la standarde europene pentru acostarea vaselor de pasageri care ajung in zona, realizand premisele dezvoltarii pe termen lung a turismului in zona.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 201