Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Elevii dintr-o comuna din judetul Arges vor invata carte intr-o scoala modernizata cu fonduri europene

Cei 150 de elevi din comuna Raca, judetul Arges, au, incepand din acest an scolar, o unitate de invatamant moderna, ridicata din fonduri europene. Micutii se bucura atat de noua sala de sport si de noul laborator de informatica, cat si de faptul ca au pentru prima data grupuri sanitare moderne.

Joi, 15 septembrie, a avut loc receptia lucrarilor de executie la proiectul „Modernizare, extindere si dotare Scoala Generala cu clasele I – VIII, sat Raca, judet Arges”. Lucrarile au fost finantate cu sprijin POR, DMI 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

Beneficiarul contractului de finantare este Unitatea Administrativ-Teritoriala Comuna Raca. Valoarea totala a acestuia este de 1.941.023,74 lei. Pe durata a 18 luni de implementare a proiectului au fost realizate lucrari de modernizare si extindere a imobilului Scolii Generale I-VIII din comuna Raca, ce este de altfel singura insitutie de invatamant scolar din comuna. Cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio s-au reabilitat si dotat spatiile existente cu materiale didactice si echipament informatic pentru laboratoarele de fizica-chimie si de informatica, precum si sala de sport. Totodata a fost schimbata toata instalatia electrica si s-a inlocuit tamplaria interioara.

In prezent, la Scoala Generala cu clasele I – VIII invata un numar de 150 de elevi din toate cele trei sate apartinatoare comunei - Raca, Bucov si Adunati.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 107