Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Pregatirea profesionala continua, sustinuta cu fonduri europene nerambursabile

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, si Valerian Vreme, ministrul comunicatiilor si societatii informationale, au semnat ieri, 15 septembrie, contractul de finantare pentru proiectul "Centrul National de Instruire Online", depus in cadrul POSCCE, Axa 3 - Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public.

„Este pentru prima data cand semnez un contract de finantare in calitate de beneficiar de fonduri europene si este o postura noua pentru mine. Echipa care a lucrat la acest proiect a trebuit sa se supuna acelorasi rigori pe care de obicei le cerem noi beneficiarilor de fonduri europene gestionate de minister. Sper ca implementarea proiectului va fi un succes si ca va contribui la cresterea nivelului profesional atat al functionarilor publici, cat si al angajatilor din turism, astfel incat, pe termen lung, sa creasca calitatea actului administrativ, dar si a serviciilor din turism”, a declarat ministrul Elena Udrea.

„Proiectul E-learning este un instrument necesar pentru implementarea, si in Romania, a conceptului de invatare pe tot parcursul vietii”, a declarat ministrul comunicatiilor, Valerian Vreme, la semnarea contractului de finantare pentru acest proiect.

Proiectul are ca scop realizarea unei platforme moderne de formare profesionala si de evaluare a functionarilor publici din minister. De asemenea, va putea fi folosita si pentru formarea profesionala de baza a personalului ce ofera servicii turistice.

Materialele vor fi oferite intr-o ordine secventiala si logica, pentru a fi asimilate de functionarii publici in maniera proprie, fara a solicita prezenta directa a acestora intr-o sala de curs si fara a necesita sincronizarea activitatilor aferente.

Examinarea cunostintelor dobandite in urma cursului se va face prin testari online, pe toata perioada anului, astfel incat evaluarea anuala sa fie completa si sa reflecte implicarea functionarilor publici in activitatea ministerului.

Platforma va oferi si posibilitatea de a realiza o evaluare ex-ante a pregatirii personalului ce activeaza in turism, pentru a stabili nivelul acestora si a lucra aplicat pentru perfectionarea lor.

Valoarea totala a proiectului este de 9.920.000 lei, din care finantarea europeana nerambursabila este de 6.529.600 lei, iar durata de implementare a proiectului este de 18 luni.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 242