Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primul-ministru a transmis Parlamentului propunerea de infiintare a Ministerului Afacerilor Europene

Primul-ministru Emil Boc a transmis celor doua camere ale Parlamentului propunerile de completare a structurii Guvernului, prin infiintarea Ministerului Afacerilor Europene, respectiv de numire a lui Leonard Orban in functia de ministru al Afacerilor Europene, potrivit articolului 85, alin. 2 si 3 din Constitutia Romaniei.

Ministerele si membrii Guvernului prevazuti in Hotararea Parlamentului Romaniei nr. 39 din 23 decembrie 2009 pentru acordarea increderii Guvernului, cu modificarile rezultate din aplicarea art. 85 alin. 2 din Constitutia Romaniei, nu fac obiectul modificarii structurii si componentei Guvernului.

Primul-ministru solicita presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor sa dispuna masurile necesare in vederea organizarii unei sedinte comune a celor doua Camere pentru obtinerea aprobarii Parlamentului in ceea ce priveste infiintarea Ministerului Afacerilor Europene.

Noul ministru va coordona procesul de absorbtie a fondurilor europene, precum si politicile si strategiile din domeniul afacerilor europene.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 48