Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiecte de dezvoltare a judetului Hunedoara cu finantare europeana

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat pe 25 august sase contracte de finantate prin POR ce se vor implementa in localitatile Lupeni, Petrosani, Uricani si Hateg. De asemenea, a participat la inaugurarea dupa reabilitare si modernizare, printr-un proiect finantat in cadrul POR, a arterei principale din Municipiul Petrosani.

Proiectul "Sistem de supraveghere video urbana a municipiului Lupeni" isi propune scaderea ratei infractionalitatii in Municipiul Lupeni si cresterea rapiditatii si capacitatii de solutionare a infractiunilor stradale in Municipiul Lupeni prin achizitionarea si punerea in functiune a unui sistem de supraveghere video urbana si a unor echipamente pentru siguranta populatiei.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 10 de luni, este de 832.452,81 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 626.191,58 lei.

Proiectul "Reabilitare Palat Cultural Lupeni" presupune sprijinirea centrului urban Lupeni in vederea dezvoltarii economice, culturale si sociale pentru toate categoriile de locuitori prin reabilitarea si darea in folosinta cu scop cultural si de socializare a palatului Cultural Minerul si regenerarea urbana prin cresterea numarului de evenimente si actiuni culturale si de socializare.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 24 luni, este de 9.124.522,87 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 6.380.887,17 lei.

Proiectul "Reabilitare si modernizare strazi urbane, poduri si sosea de centura in municipiul Lupeni" vizeaza cresterea calitatii infrastructurii de transport in municipiul Lupeni, fluidizarea traficului in zona si reducerea cheltuielilor de intretinere.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 24 luni, este de 33.199.199,83 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 26.184.942,55 lei.

Proiectul "Reabilitare, modernizare si achizitionare echipamente pentru ambulatoriul de specialitate al spitalului de urgenta Petrosani" include reabilitarea si modernizarea spatiului destinat functionarii ambulatoriului integrat, izolarea termica a cladirii, echiparea si dotarea a 20 de cabinete medicale si a anexelor echipamente medicale si mobilier specific, reabilitarea rampelor de acces existente si cresterea eficientei energetice a cladirii cu 22%.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 22 luni, este de 18.767.254,96 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 14.498.584,52 lei.

Proiectul "Modernizarea, reabilitarea si dotarea cu echipamente de specialitate a cabinetelor ce functioneaza in localitatea Uricani, aferente ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Lupeni" urmareste imbunatatirea accesului populatiei din zona Vaii Jiului la servicii medicale de calitate, depistarea precoce a bolilor prin modernizarea si dotarea cabinetelor, cresterea eficientei energetice a cladirii prin termoizolare interioara, directionarea pacientilor catre localitatea apartinatoare, respectiv Uricani, si implicit reducerea costurilor de deplasare in localitatea Lupeni, asigurarea multifunctionalitatii sistemului de energie electrica, sursa principala de curent fiind panourile fotovoltaice.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 9 luni, este de 6.473.713,09 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 4.894.597,00 lei.

Proiectul "Modernizarea si echiparea Ambulatoriului integrat al Spitalului Orasenesc Hateg" are ca obiective echiparea ambulatoriului integrat al spitalului, cresterea accesibilitatii pacientilor la servicii medicale complete, imbunatatirea conditiilor de desfasurare a activitatilor medicale si consolidarea bazei tehnico-medicale a ambulatoriului.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 24 luni, este de 5.903.021,11 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 4.468.869,58 lei.

Pana in prezent, prin POR pentru judetul Hunedoara s-au contractat 57 de proiecte in valoare totala de 562,76 milioane lei si urmeaza a fi contractate alte 14 proiecte in valoare totala de 200,79 milioane lei.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 164