Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Contract de finantare semnat in cadrul POS Transport pentru modernizarea statiei de cale ferata Pitesti

In urma evaluarii si aprobarii cererii de finantare, AM POS Transport si Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA au semnat, in data de 28.07.2011, contractul de finantare pentru proiectul „Modernizarea unor statii de cale ferata din Romania – Statia de cale ferata Pitesti”.

Proiectul are un buget total de 82.337.272 lei, din care 45.048.986 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana din FEDR prin Programul POS Transport, restul sumei fiind asigurata de Guvernul Romaniei prin bugetul de stat.

Obiectivul proiectului vizeaza modernizarea statiei de cale ferata Pitesti, precum si repararea si reamenajarea spatiilor adiacente (piata garii) a statiei Pitesti si imbunatatirea serviciilor conexe oferite calatorilor, prin dezvoltarea facilitatilor si a spatiilor comerciale. Implementarea acestui proiect se va realiza prin contracte de lucrari si servicii licitate de catre CNCF „CFR” SA.

Principalele rezultate asteptate in urma implementarii proiectului sunt:

  • Construirea unei cladiri noi in statia CF Pitesti;
  • Reconstruire peroane pentru calatori – 3.525 mp;
  • Reparare si construire copertine – 2.225 mp;
  • Refactie linii CF – 4500 m.

Acest proiect a fost depus in cadrul Axei 2 „Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in afara axelor prioritare TEN-T, in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport, DMI 2.2 „Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii feroviare nationale si a serviciilor pentru calatori”.

Perioada estimata de executie a lucrarilor pentru proiectul mentionat este august 2011 – august 2014, fiind urmata de perioada de garantie intre august 2014 –august 2016.

Sursa: AM POS Transport

Vizualizări: 70