Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finantare nerambursabila pentru sistemul de termoficare al municipiului Ramnicu Valcea

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, a semnat miercuri, 17 august 2011, contractul de finantare al proiectului “Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul Municipiului Ramnicu Valcea pentru perioada 2009 – 2028 in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice”.

Proiectul, cu o perioada de implementare de 29 de luni,are o valoare totala de 59.332.500 euro fara TVA, din care 29.666.250 euro finantare nerambursabila din FC.

Proiectul consta in investitii privind reabilitarea sistemului de incalzire din municipiul Ramnicu Valcea in vederea reducerii poluarii aerului si a imbunatatirii eficientei energetice. In prezent, sistemul centralizat de alimentare cu energie termica din Ramnicu Valcea alimenteaza aproximativ 70.000 de locuitori, reprezentand 64% din populatie, precum si numeroase institutii publice.

László Borbély a amintit, cu aceasta ocazie, ca beneficiarii au termen pana la 01 septembrie a.c., sa clarifice problemele pe care le intampina in pregatirea proiectelor: Am inceput controalele intense in teritoriu. Daca situatia nu se schimba, vom trece la retragerea prefinantarii pentru acele proiecte care nu au inregistrat progrese. Pana acum am facut plati catre beneficiari in valoare de circa 468 milioane de euro, dar acest lucru nu ne multumeste. Nu mai putem astepta, trebuie sa acceleram ritmul pentru a creste gradul de absorbtie”, a subliniat ministrul.

Sursa: www.mmediu.ro

Vizualizări: 106