Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cu ajutorul fondurilor europene, angajatii primariei Piatra Neamt vor fi instruiti online

Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor, a semnat sambata, 13 august 2011, la Piatra Neamt, contractul de finantare din bani europeni pentru proiectul "Platforma de instruire continua pentru angajatii Primariei municipiului Piatra Neamt".

Valoarea totala a proiectului este de 5.307.200 lei, din care suma de 4.194.400 lei reprezinta asistenta nerambursabila.

„La ora actuala, potrivit statisticilor si raportandu-ne la alte state europene, suntem in urma la capitolul alfabetizarii digitale. Aceasta noua platforma propusa de comunitatea din Piatra Neamt se adreseaza, in prima faza, apropierii functionarului public de mediul virtual si, in a doua faza, apropierii cetateanului de acest mediu", a declarat ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.

Pin intermediul platformei e-Learning, angajatii Primariei Piatra Neamt vor fi instruiti online in cadrul Centrului Virtual de Training, vor avea acces la o Biblioteca virtualasi vor fi evaluati online. Astfel, se vor reduce semnificativ costurile pentru pregatirea functionarilor publici si se va eficientiza procesul de instruire.

Pana la finalul proiectului, 80% din sesiunile de training oferite ca module in cadrul platformei e-learning vor fi sustinute in mediul virtual.

Sursa: MCSI

Vizualizări: 107