Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sansa la o batranete decenta, posibila printr-un proiect POR implementat in Regiunea Nord-Est

Reabilitarea infrastructurii sociale deficitare este una din prioritatile de dezvoltare ale POR, iar unul din proiectele care contribuie la atingerea obiectivelor Programului in Regiunea Nord-Est a fost initiat de Fundatia umanitara “Geana”din judetul Suceava si vizeaza modernizarea, dezvoltarea si dotarea unui centru rezidential pentru batrani si persoane cu nevoi speciale in comuna Vama.

Proiectul a fost finalizat cu sprijinul obtinut prin POR, DMI 3.2 „Reabilitarea/modernizarea /dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”. Valoarea totala a proiectului este de 2.940.126 lei, din care 2.499.107 finantare prin FEDR.

Finantarea a fost folosita pentru amenajarea unui centru rezidential in care se asigura ingrijire si gazduire permanenta sau temporara pentru 36 de varstnici din comuna si din imprejurimi. Pe langa beneficiarii directi ai proiectului, se bucura de rezultatele acestuia si cele 10 persoane angajate, dar si comunitatea in ansamblu, avand in vedere ca in zona exista un singur centru destinat ingrijirii si asistentei batranilor, si acela supraaglomerat.

Sursa: www.inforegionordest.ro

Vizualizări: 123