Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-au semnat doua contracte de finantare din portofoliul de proiecte al Polului de Crestere Timisoara

ADR Vest in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional in Regiunea Vest a anuntat semnarea a doua contracte de finantare in cadrul axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, domeniului major de interventie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, sub-domeniul „Poli de crestere” al POR.  

Cele doua proiecte pentru care s-au semnat contractele de finantare sunt:

  • proiectul „Infrastructura regionala de afaceri si inovare in sectorul IT&C”
  • proiectul „Sistem de informare si comunicare facil pentru cetateni-panouri informative”.

Proiectele apartin Primariei Municipiului Timisoara si se vor implementa pe parcursul a 24, respectiv 12 luni.

Proiectul „Infrastructura regionala de afaceri si inovare in sectorul IT&C” are o valoare totala de aproximativ 19,16 milioane lei (4,65 milioane euro) si o valoare aproximativa a finantarii nerambursabile de 7,22 milioane lei (1,75 milioane euro).  

Proiectul vine in sprijinul antreprenorilor locali si regionali ce desfasoara activitati in domeniul Tehnologiei Informatiilor si Comunicatiilor (IT&C), un domeniu cu o pondere importanta in regiunea vest. Astfel, in cadrul proiectului se va construi un imobil – pe strada Circumvalatiunii din Timisoara, in imediata vecinatate a pasajului Jiul - ce va gazdui o structura de sprijinire a afacerilor in domeniul IT&C, microintreprinderi aflate in faza demararii si/sau consolidarii afacerilor, si se vor asigura dotarile si serviciile de suport necesare acestor companii.  

Imobilul ce va fi construit in cadrul proiectului mai sus mentionat va avea o suprafata de 5.489 mp si va gazdui pentru un numar maxim de 66 de companii ce activeaza in domeniul IT&C. Cladirea va avea spatii pentru birouri, spatii de receptie, sali de conferinta, sali de sedinta, o sala expozitionala, sali de seminar, spatii pentru servicii specializate – consultanta in afaceri sau contabilitate -, precum si spatii informale. Realizarea acestei structuri de afaceri va determina aparitia de noi locuri de munca. Numarul locurilor de munca nou aparute va creste treptat, proiectul vizand crearea a cel putin 495 de locuri de munca incepand cu anul cinci de functionare.

Proiectul „Sistem de informare si comunicare facil pentru cetateni-panouri informative” are o valoare totala de aproximativ 4,52 milioane lei (1,10 milioane euro) si o valoare a finantarii nerambursabile de 3,56 milioane lei (0,86 milioane euro).  

Proiectul vizeaza realizarea unui sistem de informare si comunicare pentru accesul larg si constant al cetatenilor la informatii de interes public. Acest sistem presupune amplasarea a 29 de panouri cu afisaj electronic in principalele puncte strategice ale municipiului Timisoara. Panourile vor beneficia de un sistem de protectie cu monitorizare video. 

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 205