Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

10 scoli si licee din judetul Bacau vor comunica online, prin intermediul unei platforme e-learning, finantata din bani europeni

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme a semnat, pe 24 iulie 2011, la Bacau, alaturi de domnul Florin Lazar, Inspector Scolar General al judetului Bacau, un contract de finantare din fonduri structurale pentru proiectul “Portal Educational – Educatie flexibila si Deschisa. Implementarea unei platforme complexe de e-Learning la Inspectoratul Scolar al Judetului Bacau si in 10 institutii de invatamant din judetul Bacau”.

Valoarea totala a proiectului este de 6.077.820,18 lei din care suma de 4.403.954,87 lei reprezinta asistenta nerambursabila. Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni.

“Fiecare elev, indiferent de etnie sau de clasa sociala trebuie sa aiba acces la educatie de inalta calitate. Proiectul va ajuta atat copii, cat si profesorii sa se apropie de mediul virtual, cursurile si examenele desfasurandu-se online. Vom continua sa alocam bani europeni pentru modernizarea invatamantului si in alte judete ale tarii”, a declarat ministrul Valerian Vreme.

Elevii din 10 scoli si licee din judetul Bacau vor invata online prin intermediul platformei de e-Learning care va fi implementata la nivelul Colegiului National “Vasile Alecsandri”, Colegiului National „Gheorghe Vranceanu”, Colegiului Tehnic „Anghel Saligny”, Liceului de Arta „George Apostu”, Scolii „Alexandru Ioan Cuza”, Scolii „Spiru Haret”, Scolii „Constantin Platon”, Scolii „Miron Costin”, Scolii „M. Dragan”, precum si la nivelul Inspectoratului Scolar al Judetului Bacau.

Platforma e-Learning va permite comunicarea mult mai rapida intre unitatile de invatamant si Inspectoratul Scolar al Judetului Bacau, schimbul de informatii intre scolile si liceele incluse in proiect, urmand ca pe viitor platforma sa fie utilizata si in institutiile scolare din mediul rural.

Prin intermediul acestui proiect, aproximativ 9300 de elevi vor fi incurajati sa participe la cursurile online, astfel reducandu-se abandonul scolar si asigurandu-se egalitatea de sanse in domeniul educatiei.

De asemenea, se va forma o clasa virtuala unde elevii vor invata si vor fi examinati online, beneficiind de cursuri de calitate, animatii pentru invatare rapida, precum si de un catalog virtual unde isi vor putea vizualiza notele.

Mai mult de atat, parintii vor avea acces la o baza de date unde vor putea verifica prezenta elevilor la cursuri.

Sursa: MCSI

Vizualizări: 322