Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrii vor prezenta periodic rezultatele controalelor de reverificare a procedurilor de achizitii pe proiectele UE

Primul-ministru Emil Boc a condus ieri, sedinta comitetului interministerial pentru monitorizarea gradului de absorbtie a fondurilor europene, la care au participat ministrii sau secretarii de stat cu atributii in domeniu, precum si directorii autoritatilor de management ale programelor operationale.

Seful Executivului a dispus ca acestia sa prezinte periodic – in cadrul comitetului interministerial - rapoarte privind rezultatele controalelor de reverificare a procedurilor de achizitii publice pentru proiectele europene aflate in derulare.

De asemenea, primul-ministru a cerut ministrilor sa faca publice eventualele nereguli si corectiile aplicate, conform legii, in urma acestor verificari. „Niciun proiect aflat in implementare nu va avea de suferit ca urmare a realizarii acestor verificari, daca beneficiarii au respectat procedurile legale”, a afirmat premierul Emil Boc.

Premierul Emil Boc a subliniat ca finantarile de la buget pentru proiecte europene se vor derula fara intarziere, iar verificarea procedurilor de licitatie se va face pentru a evita pierderea fondurilor europene. „Toate resursele financiare necesare implementarii proiectelor europene vor fi asigurate cu prioritate”, a afirmat seful Executivului.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 80