Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Turism balnear si de agrement la Mangalia - Venus - Saturn

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a participat ieri, 14 iulie 2011, la inaugurarea obiectivelor realizate prin proiectul "Turism Balnear si de Agrement – Mangalia", finantat prin programul Phare 2006 Coeziune Economica si Sociala – Proiecte Mari de Infrastructura Regionala.

Valoarea totală a proiectului de infrastructura regionala este de 4.445.749,00 euro fara TVA, din care 3.734.429,16 euro finantare nerambursabila (fonduri Phare si buget national), diferenta fiind contributia beneficiarului local, Consiliul Local Mangalia.

In cadrul proiectului a fost amenajat si ecologizat drumul de legatura (Str. Lavrion) dintre statiunile Saturn si Venus, au fost amenajate cinci bazine de ape mezotermale sulfuroase si parcul de distractii cu o suprafata de 1,3 ha. Amenajarea acestor bazine este un prim pas spre valorificarea potentialului balnear al zonei care sa impuna, in perioada urmatoare, Saturn si Venus ca statiuni balneare reprezentative, de interes national si international.

Totodata, au fost facute investitii pentru imbunatatirea sistemului de retele edilitare (alimentare cu energie electrica, alimentare apa si canalizare, statie de pompare ape pluviale, sistem de iluminat public si ambiental).

Sursa: MDRT

Vizualizări: 137