Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Angajatii din intreprinderi reale formati sa fie tutori in Intreprinderi Simulate


In perioada 06 – 10 decembrie 2011, s-a desfasurat la Academia de Studii Economice București, primul curs de instruire Formator de Formatori, certificat CNFPA, organizat de Structural Consulting™ Group in cadrul proiectului Acces real la piata muncii prin Intreprinderea Simulata, ID 63442.

Cursul a fost organizat pentru 6 angajati din Intreprinderi reale (2 din domeniul bancar, 2 din domeniul turism si 2 din domeniul comert-afaceri international) ce vor fi implicati in activitatile proiectului si vor avea rolul de tutori formatori. Mai exact, acestia vor indruma studentii si masteranzii in activitatile lor de simulare a afacerii.

Cei 6 absolventi ai cursului au apreciat in mod deosebit calitatea informatiilor primite, a suportului de curs specific activitatilor de formare, a prestatiei formatorului si a caracterului interactiv al programului de formare profesionala organizat.

In cadrul proiectului sunt organizate 4 cursuri Formator de Formatori, certificate CNFPA, pentru angajatii din intreprinderi reale, cate unul in cadrul fiecarui centru universitar. Urmatoarele 3 cursuri vor avea loc la Universitatea Ovidius din Constanta, Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea Al I Cuza din Iasi.

Info suplimentare:


Proiectul ”Acces real la piata muncii prin intreprinderea simulata” este co-finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013 si este implementat de Universitatea „Ovidius” Constanta, in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Universitatea de Vest din Timisoara si Structural Consulting™ Group (www.fonduri-structurale.ro).

Printre obiectivele specifice ale proiectului se inscriu:
- instruirea si certificarea a 24 de angajati din intreprinderi reale ca tutori formatori pentru studentii si masteranzii care efectueaza stagii de practica in intreprinderile simulate;
- elaborarea si implementarea unui pachet de materiale si instrumente suport pentru consilierea si orientarea profesionala a 384 masteranzi;
- pregatirea practica a 3840 studenti si a celor 384 masteranzi in 12 intreprinderi simulate pe 3 profile (turism, banking, comert-afaceri internationale) in vederea dobândirii de aptitudini profesionale;
- crearea unei platforme integrate de simulare a afacerilor si e-learning ce va asigura familiarizarea studentilor cu limbajul de afaceri, operatiunile, procesele si provocarile mediului real de afaceri.

Mirela Sacalus
Expert promovare, comunicare si imagine
proiect ID63442

Structural Consulting Group

Vizualizări: 98