Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CE a lansat un nou instrument de finantare a proiectelor „verzi”: Fondul European pentru Eficienta Energetica

Comisia Europena, Banca Europeana de Investitii, Cassa Depositi e Prestiti si Deutsche Bank au anuntat, pe 1 iulie, lansarea Fondului European pentru Eficienta Energetica (European Energy Efficiency Fund - EEEF).

Scopul sau este de a oferi finantare bazata pe piata pentru proiectele de energie regenerabila din Uniunea Europeana, dar si pentru proiectele publice de eficienta energetica viabile din punct de vedere comercial.

Acest fond va sprijini statele membre in incercarea lor de a-si atinge, pana in 2020, obiectivul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera cu 20% si de crestere a utilizarii energiei regenerabile cu 20%.

Investitiile Comisiei Europene in fond se ridica la 125 milioane euro, cele ale Bancii Europene de Investitii la 75 milioane euro, in timp ce Cassa Depositi e Prestiti si Deutsche Bank vor investi 60 milioane euro, respectiv 5 milioane euro.

Fondul European pentru Eficienta Energetica intentioneaza, insa, sa-si majoreze acest capital de 265 milioane euro la 800 milioane euro prin atragerea de noi investitori.

Potentialii beneficiari sunt autoritatile publice (de exemplu, municipalitati), de preferinta la nivel local si regional, precum si societati publice sau private, care actioneaza in numele acestor autoritati publice, precum companiile de servicii energetice (ESCO), companiile regionale de producere combinata a energiei electrice si termice (CHP) sau furnizori de transport public.

Pentru mai multe detalii privind Fondul European pentru Eficienta Energetica, click aici

Sursa: Departamentul pentru Afaceri Europene

Vizualizări: 213