Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Strategia energetica a Romaniei pentru perioada 2011-2035, supusa dezbaterii publice

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de afaceri a supus dezbaterii publice, Strategia energetica a Romaniei pentru perioada 2011-2035, un prim document de discutie ce prezinta noul context international, situatia actuala in sectorul energiei electrice din Romania, obiectivele si directiile principale ale dezvoltarii sectorului electroenergetic, previziuni privind sectorul energiei electrice in perioada 2011 – 2035, masuri pentru indeplinirea obiectivelor prioritare.

Actualizarea strategiei energetice, prevazuta in programul de guvernare 2009 – 2012 ca prim obiectiv la cap.17 - Energie si resurse minerale, necesita analiza profunda a starii actuale a sectorului, precum si elaborarea unor scenarii de dezvoltare.

Atat criza economica din ultimii ani, cat si noile pachete legislative adoptate la nivelul Uniunii Europene in domeniul energiei si schimbarilor climatice au modificat profund contextul si premisele in care a fost elaborata Strategia energetica a Romaniei pentru perioada 2007-2020, aflata in prezent in vigoare.

Noua strategie trebuie sa asigure corelarea resurselor energetice, a capacitatilor economice, a tendintelor tehnologice si economico-financiare, precum si eficienta energetica, protectia mediului si concordanta cu politica energetica a UE.

In vederea realizarii acestor obiective, Ministerul Economiei invita atat partenerii de dialog social, cat si mediul de afaceri, societatea civila, mediul academic si mass-media sa transmita observatiile si sugestiile pe marginea documentului de discutie pana in data de 23 iunie a.c. la adresele de mail dezbateripublice@minind.ro si sandulescu@minind.ro.

De asemenea, cei interesati sunt invitati sa se inscrie la adresa de e-mail: birou_presa@minind.ro si la dezbaterea publica pe acest subiect pe care Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri o va organiza in data de 30 iunie 2011, cu incepere de la ora 10.30, la SC Electrica SA, str. Grigore Alexandrescu nr. 9, sala Radu Zane.

Descarca Strategia Energetica 2011-2035

Sursa: www.minind.ro

Vizualizări: 186