Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri nerambursabile Regio pentru dezvoltarea infrastructurii municipiului Campulung

La inceputul acestei saptamani, municipiul Campulung din judetul Arges a devenit beneficiarul a doua noi contracte de finantare din Regio – Programul Operational Regional 2007 - 2013, ce vizeaza reabilitarea infrastructurii educationale si dezvoltarea infrastructurii turistice.

Astfel, Unitatea Administrativ-Teritoriala municipiul Campulung a obtinut fonduri nerambursabile Regio pentru proiectul „Reabilitare Colegiul National Dinicu Golescu” in cadrul Axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”. Valoarea totala a investitiei este de 3.681.668,59 lei, din care valoarea totala eligibila este de 2.727.722,54 lei (fonduri FEDR: 2.318.564,16 lei; fonduri bugetul national: 354.603,93 lei; cofinantare eligibila beneficiar: 54.554,45 lei). Durata de implementare a proiectului este de 12 luni. Cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio se va reabilita Colegiul National „Dinicu Golescu”, cu scopul asigurarii unor conditii optime de desfasurare a actului didactic pentru elevi, in conditiile egalitatii de sanse pentru toate grupurile defavorizate si prevenirii marginalizarii acestora.

Cel de-al doilea proiect pentru care municipiul Campulung a primit asistenta nerambursabila din Regio, Axa prioritara 5 „Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”, Domeniul major de interventie 5.1 „Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, crearea si modernizarea infrastructurilor conexe” vizeaza „Dezvoltarea infrastructurii turistice a Municipiului Campulung prin reabilitarea zonei istorice si de agrement complex – Parc Kretulescu”. Valoarea totala a investitiei este de 64.303.285,42 lei, din care valoarea eligibila a acestuia este de 47.144.765,71 lei (fonduri nerambursabile FEDR: 40.073.050,85 lei; valoare eligibila nerambursabila buget national: 6.128.819,55 lei; cofinantare eligibila beneficiar: 942.895,31 lei). Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni. Proiectul propune dezvoltarea durabila a turismului in Campulung, printr-un proces amplu de restaurare a cladirii existente care a apartinut Bailor din Parcul Kretzulescu, precum si reamenajarea traseului turistic de promenada, ce leaga acest parc de Gradina Publica „Merci”. Obiectivele cu potential turistic din cadrul proiectului propus pentru finantare fac parte din situl urban „Orasul turistic Campulung”, declarat monument istoric clasa A, inclus in Lista monumentelor istorice.

Sursa: ADR Sud-Muntenia

Vizualizări: 102