Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Trei noi contracte pentru sprijinirea microintreprinderilor, semnate in Regiunea Sud Muntenia

Joi, 12 mai, la sediul ADR Sud Muntenia au fost semnate trei noi contracte de finantare in cadrul DMI 4.3. “Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”, POR.

Primul proiect semnat aparține SC BRIHAMED SRL din municipiul Calarasi, care primeste finanțare pentru cererea „Cresterea competitivitatii economice a SC BRIHAMED SRL, prin achizitia de aparatura performanta”. Valoarea totala a investitiei este de 329.469,86 lei, din care valoarea fondurilor nerambursabile din FEDR reprezinta 265.701,50 lei, restul de 63.768,36 lei fiind valoarea neeligibila, inclusiv TVA aferenta acesteia. Perioada de implementare a proiectului este de sase luni, interval de timp in care vor fi achizitionate echipamente si aparatura medicala de ultima generatie. De asemenea, in urma implementarii acestui proiect vor fi create trei locuri de munca permanente in municipiul Calarasi.

Cel de-al doilea proiect semnat este „Diversificarea activitatii SC Cartel SRL prin demararea activitatilor de productie” si se va implementa in municipiul Pitesti. Valoarea totala a cererii de finantare este de 1.189.292,97 lei, din care valoarea totala eligibila este de 865.166,75 lei (fonduri nerambursabile FEDR 858.000; contributia eligibila a beneficiarului 7.166,75 lei). Durata de derulare a proiectului este de sapte luni. Cu ajutorul fondurilor Regio, firma Cartel SRL din Pitesti isi va diversifica gama de servicii prestate prin dezvoltarea liniei de productie a ambalajelor din carton pentru industria alimentara. Totodata, finantarea nerambursabila din Regio ii va permite firmei sa creeze sapte noi locuri de munca permanente, cu norma intreaga.

Cel din urma contract ce a fost parafat ieri, 12 mai, se numeste „Productie sisteme de compartimentare”. Beneficiarul contractului este SC Mausmann Consulting SRL din Ploiesti. Valoarea totala a proiectului este de 1.057.100 de lei, din care valoarea totala eligibila este de 852.500 de lei (fonduri FEDR), iar valoarea neeligibila, inclusiv TVA aferenta valorii totale a proiectului este de 204.600 de lei. Perioada de implementare a proiectului este de opt luni. Obiectivul general al investitiei, ce se va realiza in orasul Mizil, este cresterea ponderii industriei de prelucrare in economia Regiunii Sud Muntenia, prin realizarea unei capacitati de productie de sisteme de compartimentari cu pereti usori din profile de aluminiu.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 105