Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru servicii publice online la Arhivele Nationale

Ministrul Comunicatiilor Valerian Vreme a semnat pe 21 aprilie 2011, alaturi de Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, un contract de finantare din fonduri structurale pentru proiectul „Sistem Informatic Integrat pentru Gestiunea Serviciilor oferite Clientilor Arhivelor Nationale”.

Valoarea totala a proiectului este de 26.658.760,00 lei, din care valoarea nerambursabila este de 21.474.000,00, perioada de implementare fiind de 15 luni.
Scopul proiectului consta in administrarea centralizata informatizata a serviciilor oferite de Arhivele Nationale catre cetateni, cercetatori si institutii.

Prin implementarea proiectului se urmareste:

  • eficientizarea serviciilor si micsorarea timpilor de raspuns la solicitari;
  • controlul si securizarea datelor emise (existenta unei baze de date electronica, de inregistrare a solicitarilor si a raspunsurilor la acestea, ar permite eliminarea erorilor umane, a inadvertentelor din documentele emise);
  • facilitarea activitatii instantelor de judecata si a administratiilor locale in procesul de reconstituire a drepturilor de proprietate, de punere in posesie si de rezolvare a litigiilor legate de aceasta;
  • facilitarea accesului public la documentele de importanta cultural-istorica si practica.

Sursa: MCSI

Vizualizări: 80