Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Contract de finantare semnat pentru proiectul de apa si canalizare al judetului Bihor

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, a semnat luni, 18 aprilie, contractul de finantare pentru proiectul „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bihor”.

„Prin semnarea acestui contract am ajuns la o valoare totala de aproximativ 900 milioane Euro pentru contractele semnate numai in ultimele doua luni de catre Ministerul Mediului si Padurilor”, a declarat László Borbély

Valoarea totala a proiectului este de 83.274.549 Euro fara TVA, din care finantarea nerambursabila din Fondul de Coeziune este de 63.542.229 Euro. Implementarea sa va fi efectuata pe parcursul a 45 luni, in perioada 2011-2014, in final urmand ca aproximativ 230.900 locuitori sa beneficieze de un sistem de apa si canalizare la standarde europene.

Proiectul presupune investitii in extinderea si reabilitarea sistemelor de apa potabila, precum si in sistemul de colectare a apelor uzate si va fi implementat de catre Operatorul Regional S.C. Compania de Apa Oradea S.A. in aglomerarile Oradea, Biharia, Beius, Tinca.

Proiectul urmareste imbunatatirea calitatii apei si accesul la infrastructura de apa si canalizare prin furnizarea unor servicii de alimentare cu apa si canalizare in conformitate cu practicile si politicile Uniunii Europene in domeniu.

Toate componentele vor fi implementate in conformitate cu strategia de achizitii din cadrul proiectului, prin intermediul 17 contracte, din care 3 de servicii si 14 de lucrari (4 contracte tip proiectare si executie si 10 contracte tip executie). De asemenea, un contract de servicii a fost deja lansat, respectiv “Asistenta tehnica pentru Managementul Proiectului”.

Sursa: www.mmediu.ro

Vizualizări: 96