Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi intrebari frecvente in cadrul PNDR

Pentru a veni in sprijinul beneficiarilor si potentialilor beneficiari ai PNDR, APDRP publica periodic, in cadrul newsletter-ului elaborat de aceasta institutie, o serie de intrebari frecvente.

Intrebare: In cadrul Masurii 123 poate fi considerata activitate de procesare tratarea si depozitarea semintelor?

Raspuns:
Activitatea de tratare si depozitare a semintelor nu poate fi considerata o activitate de procesare in cadrul Masurii 123.

Intrebare: Ce se intampla cu banii ramasi disponibili ca urmare a neprezentarii sursei de cofinantare pentru proiectele depuse in cadrul Masurii 121? In cazul in care au mai ramas bani pot fi finantate proiectele eligibile dar nefinantate din lipsa de fonduri?

Raspuns: In situatia in care raman fonduri ca urmare a imposibilitatii unor beneficiari de a incheia Contractul de finantare, disponibilul financiar se reporteaza anvelopei totale a masurii. De asemenea, suplimentarea alocarii aferente sesiunilor organizate pentru aceasta Masura in lunile mai respectiv octombrie 2010, in vederea finantarii tuturor proiectelor declarate eligibile pe Masura 121, nu este posibila deoarece s-ar incalca prevederile Regulamentului de Organizare si Functionare al Comitetului de Selectie si al Comisiei de Contestatii pentru proiectele aferente din Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, contravenind astfel atat principiului selectiei proiectelor prevazut in PNDR, cat si principiului transparentei utilizarii fondurilor comunitare.

Intrebare: In ce conditii se obtine punctaj in cadrul Criteriului de Selectie nr. 3 „Proiecte care promoveaza activitati mestesugaresti, de artizanat” privind activitatile mestesugaresti?

Raspuns:
Activitatea mestesugareasca poate fi punctata daca proiectul prezinta exclusiv acest tip de activitate sau daca este prezentata ca activitate complementara a activitatii prioritare din proiect. Activitatea complementara este activitatea care are cod CAEN eligibil si care se desfasoara in scopul completarii, dezvoltarii/ optimizarii activitatii initiale (prioritare prin proiect) si nu activitatilor din domenii diferite, care ar putea largi paleta de activitati a solicitantului, fara a completa/intregi activitatea prioritara prin proiect.

Pentru a vizualiza mai multe intrebari frecvente atat din cadrul PNDR, cat si din cadrul altor programe operationale, click aici

Sursa: Newsletter APDRP – Nov-Dec 2010

Vizualizări: 116