Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru sisteme de management integrat al deseurilor in judetele Bacau si Suceava

Ministrul László Borbély a semnat luni, 11.04.2011, la sediul Ministerului Mediului si Padurilor, impreuna cu presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur si cu presedintele CJ Bacau, Dragos Benea, contractele de finantare pentru proiectele de management integrat al deseurilor in judetele Suceava si Bacau.

“In ultimele 2 luni, am semnat peste 10 contracte in valoare de aproximativ 800 milioane de euro. Astfel, suma pentru care sunt deja semnate contracte de finantare a ajuns la 4,5 miliarde de euro”, a declarat ministrul László Borbély.

"Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Suceava" este un proiect care va avea ca beneficiari un numar de 685.700 persoane, respectiv majoritatea locuitorilor judetului. Proiectul va fi implementat pe parcursul a 56 de luni. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara de Gestionare a Deseurilor in judetul Suceava este entitatea responsabila de coordonarea implementarii acestui proiect, a carui valoare totala este de 218.045.617 lei fara TVA, din care finantarea nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala este de 150.715.368 lei.

Toate componentele acestui proiect vor fi implementate in conformitate cu strategia de achizitii, prin intermediul a 13 contracte, din care 5 de servicii, 6 de lucrari si 2 de furnizare.

Proiectul “Sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Bacau” va fi implementat pe parcursul a 43 de luni, organismul responsabil pentru coordonarea implementarii fiind Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubrizare Bacau.

Valoarea totala a proiectului este de 148.508.333 lei fara TVA, din care finantarea
nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala este de 109.578.904 lei. Populatia beneficiara a acestui proiect va fi, practic, intreaga populatie a judetului Bacau, respectiv 705.000 locuitori (la nivelul anului 2013).

Toate componentele proiectului vor fi implementate in conformitate cu strategia de achizitie, prin intermediul a doua contracte de lucrari pentru constructia celei de-a doua celule a depozitului conform si inchiderea depozitelor neconforme, constructia statiilor de transfer, statiei de compostare si a statiei de sortare, al unui contract de furnizare pentru echipamente aferente sistemului de management integrat al deseurilor si a doua contracte de servicii de asistenta tehnica privind managementul proiectului si supervizare, precum si audit.

Pana in prezent s-au aprobat si se afla in implementare proiecte similare pentru judetele Bistrita-Nasaud, Giurgiu, Vrancea, Arad, Sibiu, Mures, Covasna, Botosani si Neamt.

Sursa: www.mmediu.ro

Vizualizări: 218