Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POS Transport aprobat pana la sfarsit lunii iunie

O noua sedinta de negociere intre delegatia Ministerului Transporturilor, condusa de domnul Secretar de Stat Barna Tanczos si reprezentantii DG Regio, sub conducerea domnului Anastassios Bougas - ªef de Unitate, a avut loc la Bruxelles in data de 16 mai 2007, in vederea clarificarii unor aspecte aparute in urma consultarii inter-servicii a Comisiei Europene, parte a procesului de aprobare a Programului Operational Sectorial de Transport (POS-T) 2007-2013.

Aceasta sedinta vine in completarea reuniunilor din data de 28 februarie, respectiv 20 martie si 30 martie a.c., desfasurate la Bruxelles si, respectiv la Bucuresti, ce au avut ca scop clarificarea aspectelor strategice si operationale cuprinse in POS-T 2007-2013.

Discutiile s-au purtat pe un ton optimist, vizand in principal aspectele legate de protectia mediului inconjurator si evaluarea strategica de mediu, precum si intarirea capacitatii administrative prin modernizarea principalelor agentii de transport (CN ADNR SA, CNCF CFR SA).

La finele acestei reuniuni s-a convenit ca Ministerul Transporturilor sa transmita Programul Operational Sectorial de Transport, cu o serie de informatii suplimentare agreate in cursul intalnirii, pana pe data de 25 mai 2007.

Exista convingerea Comisiei Europene ca POS-T 2007 - 2013 va fi aprobat, asa cum s-a preconizat, pana la sfarsitul lunii iunie 2007.

Ministerul Transporturilor

Vizualizări: 100