Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a lansat cel de-al doilea apel de proiecte pe Programul Romania-Serbia

MDRT, in parteneriat cu Biroul de Integrare Europeana din cadrul Guvernului Republicii Serbia, a lansat astazi, 25 martie 2011, al doilea apel pentru propuneri de proiecte ce vor fi finantate din IPA in cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania - Republica Serbia.

Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 27 iunie 2011. Suma alocata acestui apel de propuneri de proiecte este de 15,3 milioane euro fonduri europene.

Potentialii beneficiari (autoritati publice, organizatii/entitati non-profit, organizatii non-guvernamentale- asociatii sau fundatii, operatori din sectorul public) pot solicita finantare pentru:

  • dezvoltare economica si sociala,
  • mediu si pregatire pentru situatii de urgenta (apel tematic pentru Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii)
  • promovarea schimburilor intre comunitati.

Aplicantii trebuie sa indeplineasca criteriile stabilite prin Ghidurile solicitantului si sa demonstreaze un angajament clar fata de conceptul de cooperare transfrontaliera.

Sumele acordate proiectelor se situeaza intre minimum 30.000 euro si maximum 2.000.000 euro, contributia Uniunii Europene fiind de maximum 85% din cheltuielile eligibile. Sumele corespunzatoare co-finantarii, in proportie de 15%, pentru beneficiarii romani, vor proveni din bugetul de stat al Romaniei in proportie de 13% si din contributia proprie a beneficiarilor in proportie de 2%.

Partenerii lideri de proiect, romani sau sarbi, pot primi plati in avans din fondurile IPA in proportie de maximum 15% din valoarea contractului de finantare.

Descarca Pachetul Solicitantului

Detalii privind acest apel pentru propuneri de proiecte sunt disponibile pe website-ul Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Republica Serbia www.romania-serbia.net, pe website-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului www.mdrt.ro, precum si pe website-ul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Timisoara www.brct-timisoara.ro.

Intrebari suplimentare pot fi transmise la adresa de e-mail: ipacbc@brct-timisoara.ro.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 77