Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sprijin financiar pentru crescatorii de pasari si porci

Guvernul a aprobat, ieri, doua acte normative referitoare la reglementarea ajutoarelor de stat acordate producatorilor agricoli si la gestionarea fondurilor comunitare.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, a afirmat ca cele doua acte normative se refera la sustinerea sectorului porcin si a celui avicol. Acesta a precizat ca in cele doua sectoare procedurile de sustinere sunt diferite fata de ajutorul acordat celorlalte sectoare ale agriculturii, fiind legate direct de norme de bunastare, care sunt fixate prin regulamente de catre Uniunea Europeana.

Prin actele aprobate ieri, crescatorii de porcine si de pasari pot beneficia mai repede de sprijin financiar. Astfel, pe baza adeverintelor date de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, crescatorii de porcine si pasari pot obtine credite garantate de Fondul de Garantare a Creditului Rural, credite acoperite din fonduri bugetare in trimestrul IV al acestui an.

„Producatorii pot beneficia de acesti bani acum, imediat ce se publica cele doua acte normative, iar creditele sunt apoi acoperite de la bugetul de stat in trimestrul IV al anului 2011” a detaliat ministrul Tabara.

Ajutorul de stat se ridica la 720 de milioane de lei, adica 360 de milioane de lei pentru fiecare din cele doua sectoare agricole.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 70