Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect finantat prin POR pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a orasului Zlatna

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, si Silviu Valer Ponoran, primarul orasului Zlatna, au semnat ieri, 16 martie a.c., contractul „Reabilitare si modernizare strazi in orasul Zlatna si localitatile apartinatoare, judetul Alba”, finantat prin POR.

Proiectul isi propune cresterea gradului de accesibilitate in interiorul orasului Zlatna, conectarea orasului la reteaua drumurilor nationale si regionale, punerea in valoare si cresterea potentialului economic si social al orasului si al arealului adiacent, precum si cresterea gradului de siguranta a circulatiei si reducerea costurilor prin reducerea timpului de calatorie.

Astfel, va fi modernizata o retea stradala de 13,6 km, se vor reabilita trotuare cu o suprafata de 3.814,78 mp, se vor construi 35 de noi podete - lucrari care vor conduce la cresterea numarului de vehicule ce tranziteaza zona de la 683 la 1.793 unitati si la o crestere cu 10% a cifrei de afaceri a agentilor economici din zona.

Valoarea totala a proiectului semnat este de 41.750.697,20 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate este de 33.589.760,00 lei (98% din valoarea totala eligibila a proiectului).

Sursa: MDRT

Vizualizări: 93