Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a lansat apelul din 2011 pentru promovarea inovarii in cadrul intreprinderilor

Pe 10 martie 2011 a fost aprobata o noua competitie de proiecte pentru Operatiunea 233 “Promovarea inovarii in cadrul intreprinderilor” din cadrul POSCCE.

Apelul este unul cu depunere continua si are o alocare financiara disponibila de 225 milioane lei.


In cadrul acestei operatiuni se finanteaza doua tipuri de proiecte:

  • Proiecte tehnologice inovative (proiecte tip 1) , care presupun realizarea unei inovari de produs, produs si de proces, sau numai de proces, atat pentru bunuri, cat si pentru servicii, bazate pe exploatarea si utilizarea cunostintelor stiintifice si tehnologice sau pe idei brevetate.
Beneficiarii eligibili pentru acest tip de proiecte sunt intreprinderile pentru care cercetarea-dezvoltarea nu constituie obiectul principal de activitate. Activitatea de cercetare-dezvoltare poate sa nu existe in obiectul de activitate al intreprinderii.
Valoarea asistentei financiare nerambursabile este de maxim 15.000.000 lei.
  • Proiecte pentru intreprinderi nou-create inovatoare (proiecte tip 2) – sunt dedicate intreprinderilor nou-create inovatoare si sprijina toate activitatile care sustin introducerea in productie, producerea si livrarea pe piata a unui produs (bun sau serviciu), nou sau substantial imbunatatit.
Beneficiarii eligibili pentru acest tip de proiecte sunt intreprinderile nou-create inovatoare definite ca intreprinderi mici, cu o vechime mai mica de 6 ani in anul depunerii cererii de finantare, dar care au cel putin 1 an vechime la momentul depunerii cererii de finantare, si care demonstreaza prin situatiile financiare ca valoarea cheltuielilor pentru cercetare-dezvoltare a reprezentat cel putin 15% din costurile totale de operare in cel putin unul din ultimii 3 ani care preceda anul depunerii cererii de finantare.
Valoarea asistentei financiare nerambursabile este de maxim 3.500.000 lei.
Descarca Ghidul Solicitantului

Sursa: www.ancs.ro

Vizualizări: 67