Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou contract de finantate semnat in cadrul POS Transport

In urma evaluarii si aprobarii cererii de finantare, AM POS Transport si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. au semnat la sfarsitul lunii februarie contractul de finantare pentru proiectul „Constructia variantei de ocolire Carei”.

Obiectivul proiectului vizeaza constructia unei variante de ocolire in lungime de 10,46 km, la standard de drum national si constructia unui pasaj superior cu trei deschideri peste calea ferata.

Proiectul are un buget total de 99.839.612 lei, din care 50.536.011 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana din FEDR, restul sumei fiind asigurata de Guvernul Romaniei prin bugetul de stat.
 
Prin acest proiect se urmareste, in principal, imbunatatirea desfasurarii traficului, sigurantei circulatiei rutiere, precum si eliminarea in mare masura a zonelor conflictuale (puncte negre ) din trafic. Prin devierea traficului in afara localitatii va creste viteza de deplasare si se va asigura preluarea traficului de tranzit de pe celelalte drumuri care converg catre localitatea Carei.

Perioada estimata de executie a lucrarilor pentru proiectul mentionat este iunie 2011 – mai 2013, fiind urmata de perioada de notificare a defectelor intre iunie 2013 – mai 2015.

Sursa: AM POS Transport

Vizualizări: 52